Over ANEC

ANEC in het kort

ANEC, de Association of New Eastern Cuisine, werd opgericht in juli 2009 met als doel ondersteuning te bieden aan innovatieve Chinese horecaondernemers met Aziatische horecabedrijven, en hen te te begeleiden in het proces van vernieuwing en professionalisering.

ANEC heeft enkele basisprincipes: het behoud van de authenticiteit van de Chinese keuken, trendzetten door innovatie, het opnemen van overige Aziatische keukens, en het hanteren van wijn-spijs combinaties.

Doelstellingen van ANEC:

  • het promoten van Aziatische restaurants;
  • het verbeteren van het imago van de Chinese horeca;
  • het verhogen van vakkennis en kwaliteit op het gebied van koken en wijnen;
  • het verhogen van omzet in het algemeen en in het bijzonder de wijnomzet.
  • het upgraden van het ondernemerschap in de Chinese horeca

Activiteiten van ANEC:

  • hoogwaardige trainingen te verzorgen op het gebied van ondernemerschap, kooktechnieken en wijn-spijs combinaties;
  • ons netwerk en kennis aan te wenden om actief in de media een positief imago van de Chinese horeca uit te dragen, en ondersteuning te bieden bij de promotie van uw horecabedrijf;
  • allerlei activiteiten te organiseren, en u in het proces van vernieuwing en professionalisering met advies terzijde te staan;
  • een platform te bieden voor betere en innovatieve Chinese horecaondernemers en -chefs die met elkaar kennis en ervaring kunnen uitwisselen;
  • zich te richten op de toekomst van de Chinese horeca door aandacht te geven aan de koksopleiding voor jonge chefs en hen te begeleiden naar vernieuwing, met de Aziatische keuken als basisprincipe.

Bestuur van ANEC

Het bestuur van de ANEC bestaat uit vijf leden, deskundigen uit de Chinese horeca:

  • Voorzitter: Chen Yu Yeh, Chinees meesterkok (tel. 06-517 137 78)
  • Vice-voorzitter: Arman Chan, Chinees gastronoom& sommelier (tel. 06-215 118 18)
  • Secretaris: W.L. Man, MA European Law & Policy (tel. 06-536 612 93)
  • Bestuurslid: Wu Yan Wei, docent voor Chinese jonge koks (tel. 06-534 964 23)
  • Penningmeester: Zhang Hu, Chinees chefkok (tel. 06-113 408 38)

Geplande activiteiten in 2009-2010

In 2009 en 2010 staan de volgende activiteiten gepland in de agenda van ANEC:

  • Op woensdagavond 25 november aanstaande vindt in restaurant Shanghai City in Rotterdam het openingsdiner van ANEC – de Association of New Eastern Cuisine- plaats. Voor deze feestavond zijn uitgenodigd Liu Yang, voorzitter van de World Association of Chinese Cuisine, Jun Zhang, Chinese ambassadeur in Nederland, en Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam. Ook komen er een aantal vooraanstaande Nederlanders uit de horeca en de journalistiek. Een goede gelegenheid om Chinese restaurants te promoten, maar ook een goed moment om de Nederlandse media kennis te laten maken met leden van ANEC.
  • Voor leden en jonge koks een serie trainingen organiseren die betrekking hebben op gerechten, zoals: moderne en eenvoudige borddecoratie, Aziatische nagerechten, het maken en verbeteren van basis-bouillonsoepen en sauzen, gebruikmaken van moderne keukenapparatuur om de efficiëntie te verhogen, werkingsproces te standaardiseren en wijn-spijs-activiteiten.

Contact met ANEC:

U kunt ANEC bereiken door te bellen naar: 023 – 542 2118, of te faxen naar: 023 – 542  0132. U kunt ook een e-mail sturen naar: info@neweasterncuisine.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arman Chan, woordvoerder van ANEC. Zijn telefoonnummer is 06 -215 118 18.